Poziționare SEO pe motoarele de căutare
Dacă doriți un mod ieftin de a obține un trafic constant și motivat pe site-ul dvs., poziționarea unui site web în motoarele de căutare este o modalitate excelentă de a realiza acest lucru. SEO (Search Engine Optimization) este o modalitate firească de a obține clienți motivați deciși să cumpere produsele sau serviciile oferite de compania dvs. Mai mult de 95% dintre persoanele care fac cumpărături online utilizează motoarele de căutare. Cu toate acestea, având o clasare mai mare în motoarele de căutare nu este suficient pentru a aduce trafic suficient pe site-ul dvs. De asemenea, veți avea nevoie de un top al acestor rezultate. Pentru a înțelege importanța poziționării în rezultate, trebuie să știți puțin despre modul în care funcționează aceaste căutări.
Clasamentul în motoarele de căutare se realizează prin relevanța rezultatelor
Primul pas în determinarea plasării unei pagini web este indexarea site-ului de către motoarele de căutare. Acestea, precum Google, scanează internetul pentru informații noi, călătoresc de la link la link pentru a indexa textul de pe fiecare pagină nouă. Atunci când un utilizator utilizează un cuvânt cheie pe un motor de căutare, paginile indexate sunt apoi scanate rapid pentru a determina care dintre ele ar trebui afișate. Google afișează rezultatele, poziționează pagina în funcție de rang și o estimare a relevanței informațiilor despre pagină pentru persoana care l-a căutat. Această estimare se face folosind un algoritm de transformare continuă pentru a elimina paginile irelevante sau inutile.
Clasamentul în motoarele de căutare are un impact direct asupra traficului
Google și multe alte motoare de căutare afișează 10 rezultate pe pagină. Mulți oameni nu vor căuta mai mult de câteva pagini înainte de a-și abandona sau rafina căutarea. Prin urmare, clasarea în motoarele de căutare este un aspect vital al tacticii de marketing, deoarece trebuie să fii prezent în primele 30 de rezultate pentru a avea o șansă realistă de a atrage trafic semnificativ către motoarele de căutare. Cu cât este mai mare poziția motorului de căutare, cu atât mai mult trafic veți atrage. 60% din toate căutările găsesc că site-ul lor caută cele mai bune rezultate pe prima pagină. Pentru a obține cât mai mult trafic posibil, site-ul dvs. trebuie să se poziționeze în aceste primele trei liste.
Cele mai mari motoare de căutare
Noțiunea de motor de căutare a devenit similar cu Google. În Statele Unite, compania americană din Mountain View atrage mai mult de 67% din căutările desktop și aproximativ 83% din căutările mobile. În Europa, poziția Google este și mai dominantă, cu o cotă de piață de peste 90%.
În prezent, Google vă poate ajuta să găsiți nu numai site-uri, ci și imagini, locații, cărți și multe altele datorită numeroaselor filtre pe care le-ați introdus. Există și Google Scholar, o variantă a motorului de căutare care se concentrează pe materiale științifice care au fost revizuite de cercetători sau de profesori. Google Scholar este perfect pentru cei care doresc să facă o activitate științifică și pentru cei care caută materiale pentru o dezbatere.
Bing
Bing a apărut în 2009, numindu-se „msn Search” în acel moment. A fost anunțat în 2009 de Steve Ballmer și utilizează numeroase sfaturi pentru a ajuta utilizatorii în timpul căutărilor. Și Bing oferă posibilitatea de a căuta videoclipuri și imagini, dar un capitol în care nu poate concura cu Google sunt hărțile.
Cu toate acestea, există unele lucruri pe care Bing le face mai bine decât Google. În timp ce caută videoclipuri, cursuri online, bilete de avion sau fotografii care pot fi utilizate fără a avea nevoie de o licență, Bing se poate dovedi mai util decât rivalul său Mountain View.
Yahoo
Yahoo Search este cel de-al treilea motor de căutare din Statele Unite. La un moment dat, Yahoo a fost cea mai populară pagină de pornire pentru utilizatori, dar unele decizii mai puțin inspirate au condus compania la o situație mai mică decât în 2000.
Deși Yahoo și-a achiziționat deja motoarele de căutare, Yahoo a continuat să utilizeze serviciile Google până în 2004, când Yahoo Search a devenit un serviciu independent. Marissa Mayer a devenit CEO al companiei în 2012, ceea ce a ajutat Yahoo Search să își mențină poziția pe piață, chiar dacă nu produce rezultatele sale organice.
Ask.com
Ask.com rămâne una dintre cele mai mari motoare de căutare, în ciuda politicii agresive a lui Bing și Google. Deși pe baza unui sistem de întrebări și răspunsuri, Ask.com oferă aceleași funcționalități ca Google și Yahoo. În ciuda interfeței elegante și extrem de ușor de utilizat, rezultatele oferite de Ask.com nu sunt întotdeauna printre cele mai bune, fapt sugerat de un număr din ce în ce mai mare de utilizatori.
AOL
AOL reușește să atragă aproape două ori mai mult trafic decât Ask.com, dar momentul în care site-ul este cu adevărat conta a trecut. În 2006, AOL a fost implicat într-unul dintre cele mai ciudate scandaluri de confidențialitate din ultimii ani. În special, compania a publicat date private privind căutările utilizatorilor.
Există aproximativ 20 de milioane de cuvinte cheie introduse de 650.000 de utilizatori pe o perioadă de șase luni. Aparent, AOL a șters informațiile după trei zile, nu înainte de a fi copiate pe alte site-uri. Unii utilizatori ar putea fi identificați, așa cum a făcut New York Times la vremea respectivă.
DuckDuckGo
DuckDuckGo este un motor de căutare cât mai simplu posibil. Nu este plină de publicitate pentru diverse produse și servicii, nu identifică utilizatorii și afișează toate rezultatele pe o singură pagină. Astfel, toți utilizatorii au aceleași rezultate pentru un anumit termen, DuckDuckGo subliniind credibilitatea surselor, nu și numărul lor.
De asemenea, dacă ați selectat opțiunea „Răspunsuri instantanee”, motorul de căutare va afișa răspunsuri la diverse întrebări.