Aplicațiile Web – software-ul viitorului

Acestea sunt aplicații accesibile prin intermediul web datorită unei rețele, cum ar fi un intranet în interiorul unui sistem informatic local sau prin Internet. Vorbim deci despre un software care nu trebuie să fie instalat pe calculatorul nostru.

De fapt, nu este un software care se află fizic în PC-ul dvs., dar poate fi accesat prin internet de la orice terminal sau dispozitiv.

Aceste tipuri de modele de aplicații vă permit să utilizați ca terminale browsere web normale (cum ar fi Internet Explorer) și apoi puteți face actualizări la un cost redus și, mai presus de toate, fără a le distribui neapărat prin mijloace fizice.

Avantajul principal este dat de capacitatea de a accesa funcționalitatea software-ului nostru prin orice dispozitiv conectat la web, asigurând astfel accesul continuu la informațiile de interes.

Această structură legată la rețea vă permite să puneți în comun cu ușurință informații cu angajații, agenții, clienții etc. în timp real.

Aplicațiile web sunt realizate astfel încât să fie ușor de utilizat chiar și pe dispozitive mobile, cum ar fi tablete și smartphone-uri, nu numai prin intermediul unui PC, ci și pe dispozitive care pot avea diferite sisteme de operare, singura caracteristică fiind o conexiune la Internet sau la rețeaua locală.

Alte tipuri de site-uri Web: